Josh Fox’ How To Let Go Of The World

Josh Fox’ How To Let Go Of The World

Eind 2016 organiseerde The Tipping Point een filmtour met filmmaker en Acadamy Award nominee Josh Fox, de maker van het spraakmakende Gasland. Zijn nieuwe film gaat over klimaatverandering en hoe we ondanks de dreigende feiten tóch geïnspireerd kunnen blijven en niet de ‘joy of living’ laten varen. In How to Let Go of the World, and love all things climate cannot change spreekt Josh met mensen die onvermoeibaar tegen de stroom in blijven roeien, mensen die lichtpuntjes in de klimaatduisternis blijven zien en mensen die waarden als liefde, eenheid en gemeenschap laten prevaleren boven hebzucht en angst. Muziek is daarbij voor Fox een van de drijvende krachten en dit loopt als een rode draad door de film heen.

Wij organiseerden drie premiere screenings – een als onderdeel van ADE Green tijdens het Amsterdam Dance Event, een in samenwerking met Vandebron in Den Haag en een voor studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam.